Vuoden 2022 keväällä Etapin jätekuljetuksissa otetaan käyttöön vähäpäästöiset biokaasuautot, kun uusi urakoitsija Jätehuolto Laine Oy aloittaa jäteastian tyhjennysurakat useissa toimialueen kunnissa.

Jätehuolto Laine oy on voittanut Lakeuden Etapin poltettavan jätteen kuljetusurakan kilpailutuksen Lapualla, Ähtärissä, Töysässä, kanta-Kurikassa ja Ilmajoella. Uusi urakoitsija aloittaa 1.4.2022 kyseisillä alueilla.

Jätehuolto Laineella on käytössään vähäpäästöiset ja ympäristöystävälliset kaasuautot, joiden hiilijalanjälki on biokaasua tankattaessa huomattavasti pienempi kuin normaalien polttomoottorien. Biokaasuautot eivät myöskään tuota terveydelle haitallisia hiukkaspäästöjä.

Asiakkaille tiedotetaan urakoitsijavaihdoksesta mahdollisesti aiheutuvista muutoksista ennen huhtikuuta.

Urakoitsijavaihdoksia tulossa asumislietekuljetuksiin

Etapin asumislietekuljetusten kilpailutuksen seurauksena kuljetusurakoitsija vaihtuu huhtikuussa 2022 useilla alueilla. Peräseinäjoen asumislietekuljetuksista tulee vastaamaan Puhtaanapito ja Kuljetus Pahkakangas Ay Evijärveltä. Alavudella kilpailutuksen voitti Latva-Hoppala Oy Ilmajoelta ja Kuortaneella urakoi jatkossa Korkonen Oy Seinäjoelta. Näistä urakoitsijoista kaksi ensin mainittua ovat kokonaan uusia lieteurakoitsijoita Etapin alueella.

Lue myös: Asumislietteiden tyhjennykset sujuvat myös talvella