Nykyaikaisin kalustoin ja tekniikoin asumislietesäiliöiden tyhjentäminen onnistuu ympäri vuoden, myös talvikaudella. Tällöin on erityisen tärkeää, että kuljettaja löytää säiliön pimeällä ja kelillä kuin kelillä.

Etappi ilmoittaa kiinteistön haltijalle jo etukäteen tekstiviestillä, millä viikolla lieteauto tulee, jotta siihen osataan varautua. Tyhjennysviikko löytyy myös jätelaskusta ja Etapin verkkopalvelu OmaEtappi.com:sta.

Toimi näin:

  • Huolehdi siitä, että säiliö on merkitty ja että se löytyy vuodenajasta riippumatta. Hukkakäynnistä peritään maksu, jos säiliötä ei löydy tai sille pääsyyn on este.
  • Luo lumet ja varmista esteetön pääsy säiliölle. Jos kuljettaja joutuu esimerkiksi luomaan lumet päästäkseen säiliön luo, kuljettajan tekemästä ylimääräisestä työstä peritään lisämaksu.
  • Saostus- ja umpisäiliöiden kannet tulee olla käsin avattavissa ja siirrettävissä. Mikäli kansi on sitä raskaampi, tulee se varustaa tyhjennysluukulla tai vaihtaa kevyempi kansi.

Tilaa ylimääräinen tyhjennys ajoissa

  • Säiliöt tyhjennetään automaattisesti kerran vuodessa. Ylimääräiset tyhjennykset tulee tilata itse. Hätätilanteiden välttämiseksi tilaa tyhjennys ajoissa, koska pikatilauksesta joudutaan perimään erillinen lisämaksu!
  • Etapin nettisivuilta löytyvät ohjeet, miten toimia, jos asumislietesäiliön kanssa tulee ongelmia illalla tai viikonloppuna. Arkipäivisin voi ottaa yhteyttä Etapin asiakaspalveluun klo 9 – 16.

 Huomioi esimerkiksi juhlapyhät etukäteen ja tarkista säiliön tilanne hyvissä ajoin, ennen kuin hätä on kädessä!

Katso videolta, miten homma toimii!

Lue myös uusista urakoitsijoista