Tulevaisuudessa jokaiseen pihaan tulee vaivaton palvelu jätteiden lajitteluun ja kierrättämiseen.

Palvelu on suunniteltu kiinteistön koon mukaan, taloyhtiöissä enimmillään kuudelle kerättävälle jätelajille, omakoti- ja paritaloissa poltettavan jätteen lisäksi biojätteelle. Tälle palvelumallille haluttiin oma nimi, joten nyt esittelyssä onkin Spot-palvelut, jolla toteutetaan uuden jätelain tuomat vaatimukset ja vähän vielä parannettuna.

Spot on lähtöpiste jätteiden matkalle. Jätteistä tehdään uusioraaka-ainetta, energiaa, biokaasua ja maanparannusraetta.

Spot

Kompostoiva omakoti- tai paritalo

  • Sisältää poltettavan jätteen erillisastian ja asukkaiden itse hankkiman kompostorin.

 

 

 

Spot Plus

Omakoti- tai paritalo

  • Sisältää kaksilokeroastian, josta löytyy omat lokeronsa biojätteelle sekä poltettavalle jätteelle.

 

 

Spot Pro

Rivitalo- tai kerrostalo, 3-9 huoneistoa, taajamissa

  • Sopiva yhdistelmä eri kokoisia erillisastioita ja/tai kaksi- ja nelilokeroastioita, joissa kerätään kuutta eri jätelajia, poltettavaa jätettä ja biojätettä, kartonki-, lasi-, metalli- sekä muovipakkauksia.
  • Pienemmissä eli 3–4 huoneiston taloyhtiöissä biojäte ja poltettava jäte kerätään kaksilokeroastialla ja pakkausjätteet nelilokeroastialla.
  •  5–9 huoneiston taloyhtiöissä biojäte ja poltettava jäte kerätään erillisastioihin ja pakkausjätteet nelilokeroastioihin.

 

Spot Pro

Rivi- tai kerrostalo, vähintään 10 huoneistoa, taajamissa

  • Yli 10 huoneiston taloyhtiöissä kaikilla jätelajeilla on oma astia.

 

Huom!
Spot Pro -palvelutaso on mahdollista ottaa halutessaan myös omakoti- ja paritaloihin taajamissa, jolloin voi saada pakkausjätteiden erilliskeräystä varten nelilokeroastian. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

 

 

Mikä on Spot?

Sanana Spot viittaa paikkaan ja pisteeseen. Kotipihassa Spot-palvelutaso näkyy erilaisena jäteastioiden yhdistelmänä. Omakotitalossa voi olla joko kaksilokeroastia poltettavalle jätteelle ja biojätteelle tai pelkkä poltettavan jätteen astia, jos kiinteistöllä kompostoidaan. Taloyhtiössä astioina voi olla erillisastioita ja lokeroastioita.