Arjen kiertotalous on jokaisen henkilökohtaista päivittäistä toimintaa, jossa käytämme kaikkia resurssejamme vastuullisesti koko elinkaaren ajan. Jätteiden osalta Etappi tarjoaa jätehuoltojärjestelmän, jossa asiointi on helppoa ja se edistää syntypaikkalajittelua.

Arjen kiertotaloutta helpottamaan, lähemmäs jokaista, tulee Etapin toimialueella kiinteistöille paremmat lajittelumahdollisuudet.

Arjen kiertotaloutta helpottamaan, lähemmäs jokaista, tulee Etapin toimialueella kiinteistöille paremmat lajittelumahdollisuudet. Jätehuoltojärjestelmän uudistus alkaa tulevana kesänä pakkausjätteiden osalta. Etapin uudet kotitalouksien Spot -palvelut tulevat vaiheittain alkaen 2023 heinäkuusta 2026 huhtikuuhun mennessä kaikille kiinteistöille alueellamme. Ensimmäisinä Spotit näkyvät 3–9 huoneiston taloyhtiöissä. Heinäkuussa alkaa nelilokerokeräys pakkausjätteille ja nelilokeroiset astiat tuovat lajittelumahdollisuuden kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksille myös pienille taloyhtiöille. Seuraavista vaiheista löytyy tietoa tästä lehdestä ja Etapin nettisivuilta.

Vuoden vaihteessa alkoi poistotekstiilien vastaanotto kaikilla jäteasemilla. Tekstiilien keräys ei ole käynnistynyt ilman murheita, sillä keräykseen tuotujen tekstiilien joukkoon on päätynyt jakeita, jotka ovat pilanneet koko keräilyeriä. Seassa on ollut haittaeläimiä, kuten kirppuja, luteita, täitä ja hiiriä, kosteita, homeisia ja likaisia tekstiilejä, lisäksi tuotteita, jotka eivät keräykseen kuulu. Uuden kierrätettävän jätelajin lajittelussa on selvästi vielä oppimista, joten tietämystä kerättävien tekstiilien laadusta ja esilajittelusta tullaan lisäämään. Etapin viestintä jatkaakin lajitteluneuvontaa poistotekstiileistä eri kanavilla ja tilaisuuksissa, esimerkiksi tässä lehdessä. Keräyksen laajentaminen uusiin pisteisiin ei ole järkevää ennen vastaanotettavan tekstiilin laadun muutosta.

Etappi käynnistää ison investointiohjelman RE. -konseptin laajentamiseksi. Konseptilla mahdollistetaan itsepalveluasiointi pisteissä 24/7.

Etappi käynnistää ison investointiohjelman RE. -konseptin laajentamiseksi. Konseptilla mahdollistetaan itsepalveluasiointi pisteissä 24/7. Järjestelmään kuuluvalla RE-apilla suunniteltu asiointi onnistuu tulevaisuudessa Lapualla syksyllä 2024 ja Kurikassa keväällä 2025. Uudet pisteet rakennetaan nykyisten asiointipaikkojen läheisyyteen. Itsepalvelukonsepti on otettu hienosti vastaan kesällä 2021 avatulla Seinäjoen pisteellä. Asioinneista noin 85 prosenttia tehdään itsepalveluna ja noin 60 prosenttia palveluaikojen ulkopuolella. Sovelluksen ladanneita käyttäjiä on jo yli 15 500.

Kevään ja kesän puutarhatyöt ovat käynnistyneet ja asioinnit jäteasemilla vilkkaimmillaan. Toivotaan nyt rauhallista kesäaikaa NATO-Suomeen ja rauhaa myös muille alueille. Oikein hyvää ja resurssitehokasta kesää kaikille asiakkaille toivotaan Etapista!

Pekka Kontio
toimitusjohtaja