Etappi huolehtii kiinteistöjen asumisessa syntyvien lietteiden tyhjennyksestä automaattisesti samalla tavalla kuin jäteastioiden tyhjennyksestäkin. Tässä muutama fakta siitä, miten homma toimii.

– Saostus- ja umpisäiliöt tyhjennetään Etapin toimesta automaattisesti kerran vuodessa, mutta ylimääräiset tyhjennykset tulee tilata itse.

– Kiireellisen tilanteen pikatyhjennyksestä veloitetaan erillinen pikatilausmaksu, jolta välttyy, kun huolehtii asiasta ajoissa.

– Etappi ilmoittaa kiinteistön haltijalle jo etukäteen tekstiviestillä, millä viikolla lieteauto tulee, jotta siihen osataan varautua. Tyhjennysviikko löytyy myös jätelaskusta ja Etapin verkkopalvelu OmaEtappi.com:sta.

Tilaa säiliön tyhjennys ajoissa

Asumislietesäiliön tyhjennys kannattaa kesällä tilata jo hyvissä ajoin, jotta vessa toimii varmasti lomalla. Viikonloppureissu mökilläkin voi mennä pieleen, kun huomataan, että vessa ei vedä.

– Tyhjennystarve kannattaa ennakoida loma-aikana, koska myös kysyntää tyhjennyksille on paljon. Säiliön tyhjennys on hyvä tilata vähintään kahta viikkoa ennen, jos haluaa varmistaa, että sen saa haluamallaan aikataululla, muistuttaa logistiikkavastaava Rita Roponen Etapista.

Näin teet säiliön tyhjennyksestä sujuvan

  1. Merkitse säiliö ja huolehdi siitä, että kuljettaja löytää sen vuodenajasta riippumatta. Hukkakäynnistä peritään maksu, jos säiliötä ei löydy tai sille pääsyyn on este.
  2. Tarkista kansi. Saostus- ja umpisäiliöiden kannet tulee olla käsin avattavissa ja siirrettävissä. Mikäli kansi on sitä raskaampi, tulee se varustaa tyhjennysluukulla tai vaihtaa kevyempi kansi.
  3. Tilaa tyhjennys ajoissa. Hätätilanteen aiheuttamasta pikatilauksesta joudutaan perimään erillinen lisämaksu!

Huom!

Jurvassa on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä lietteen kuljetus. Eli asiakkaat tilaavat edelleen asumisessa syntyvän lietteen tyhjennyksen suoraan haluamaltaan kuljetusurakoitsijalta eli Etappi ei järjestä tyhjennyksiä Jurvan alueella.