Etapin toimialueen uusi jätemaksutaksa sisältää nyt hinnan myös pakkausjätteiden nelilokeroastian tyhjennykselle. Tyhjennysmaksu 660 litran nelilokeroastialle on 15,31 euroa ja 370 litran nelilokeroastialle 13,53 euroa per tyhjennyskerta. Nelilokeroastia on tarkoitettu pienille 3–9 huoneiston taloyhtiöille ja siinä kerätään taajamien taloyhtiöiltä kartonki-, lasi-, metalli-, -ja muovipakkauksia heinäkuusta lähtien. Lakeuden jätelautakunta päätti uudesta taksasta toukokuussa ja se tulee voimaan heinäkuun alusta.

Uudessa taksassa poltettavan jätteen jäteastian tyhjennysmaksu nousee 10 senttiä 140 litran ja 240 litran jäteastian tyhjennyskerralta. Myös jäteastioiden viereen jätettävien ylimääräisten lisäjätteiden maksut nousevat. Tarkoituksena tällä on ohjata sopivan kokoisten jäteastioiden käyttöön.

Jäteasemille ja RE-pisteelle tulee uutena maksuluokkana pienen jäte-eräkoon maksu, joka on viisi euroa. Viidellä eurolla voi jäteasemalle viedä maksullista jätettä eli poltettavaa jätettä, lajiteltavaa jätettä tai loppusijoitettavaa jätettä alle 100 litran erän.

Jätemaksutaksaan voi tutustua Lakeuden jätelautakunnan nettisivuilla kohdassa Taksat.