Etapin uudet RE-pisteet avataan asiakkaille Lapualla vuonna 2024 ja Kurikassa 2025. Ensimmäinen RE-piste valmistui Seinäjoella vuonna 2021, ja sen myötä itsepalveluasiointi on saanut suuren suosion asiakkaiden keskuudessa.

Moderni kierrätysasema RE-piste otettiin ensimmäisenä käyttöön Seinäjoella vuonna 2021 ja asiakkaat ottivat sen heti omakseen. Nykyaikaisessa RE. -konseptissa tarjotaan kotitalouksille mahdollisuutta asiointiin 24/7 itsepalveluna RE-appi –mobiilisovelluksella, mikä on saanut paljon kiitosta asiakkailta.

– Uudenlaisen konseptin toteuttamisessa lähtökohtana on ollut asiakkaiden laajat asiointimahdollisuudet ja hyvä palvelukokemus. Olemme tuoneet jätteen vastaanottopalvelut nykypäivään uudella tavalla, toteaa Lakeuden Etapin toimitusjohtaja Pekka Kontio.

Tällä hetkellä RE-pisteen asiointikäynneistä noin 85 prosenttia tehdään jo itsepalveluna ja yli 60 prosenttia asioinneista tapahtuu perinteisten palveluaikojen ulkopuolella.

Uudet RE-pisteet nykyisten jäteasemien läheisyyteen

Lapuan RE-piste nousee nykyisen jäteaseman naapurustoon samalle Honkimäen teollisuusalueelle, joten sinne on helppo löytää. Tavoitteena on rakentamisen aloitus vuoden 2023 aikana, jolloin RE-piste olisi valmis syksyllä 2024. Lapuan jäteasema on yhtiön toiseksi vilkkain jäteasema Seinäjoen RE-pisteen jälkeen.

Kurikkaan RE-piste rakennetaan Nummen alueelle osin nykyisen jäteaseman tontille ja sen viereiselle tontille. Kurikassa rakentamisen on suunniteltu alkavan vuoden 2024 aikana, jolloin RE-piste olisi valmis keväällä 2025.

Havainnekuva Kurikan tulevasta RE-pisteestä.

Uudet RE-pisteet tullaan skaalaamaan saman konseptin mukaisesti kuin isompi versionsa Seinäjoella, mutta toteutus on asiointimääriin suhteutettuna pienempi.