Kysyimme Lapuan jäteaseman asiakkailta mielipiteitä itsepalveluasioinnista. Etapin seuraava itsepalvelullakin toimiva RE-piste tulee Lapualle.

Lapuan jäteasemalla kävi melkoinen vilske maanantain ensimmäisenä aukiolotuntina. Jono autoja peräkärryineen odotti sisäänpääsyä ennen porttien aukaisemista. Lapualainen Olli Turja oli lastannut peräkärryn täyteen puujätettä.

– Poikkean jäteasemalla aina, kun on tarvetta: kesällä useammin ja talvella satunnaisesti. Nyt olemme siivonneet vanhaa navettaa ja ainakin puujätettä tulee monta kuormaa. Ihmeessä oltaisiin, jos ei olisi jäteaseman kaltaista paikkaa, tämä on ihan korvaamaton.

Etapin RE-pisteellä Seinäjoella Olli Turja ei ollut käynyt. Hänestä kuulostaa kuitenkin ehdottomasti kannatettavalta, että jäteasemalla voisi asioida silloin, kun itselle sopii parhaiten.

Mervi Järvimäki

Lapualla vasta jonkin aikaa asunut Mervi Järvimäki kertoi käyvänsä jäteasemalla tavallisesti muutaman kerran vuodessa. Tällä kertaa peräkärryssä oli eri jätelajeja, kuten puutarhajätettä, vanhoja kaappeja, vaarallista jätettä ja metallia.

– Lapuan jäteasema vaikuttaa hyvältä paikalta, jossa on sujuva asioida, hän kiitteli. Hän totesi vaikuttavan hyvältä ajatukselta, että jäteasemalla asiointi ei olisi kiinni sen aukioloajoista.

Muuttopuuhissa olleet Terttu ja Heikki Ala-Fossi Lapualta ovat purkamassa puujätettä.

Terttu ja Heikki Ala-Fossi

– Olemme käyneet jäteasemalla vuosittain parikin kertaa. Myös muuten jätteet tulee lajiteltua, ja viemme keräyspisteille muovit, kartongit, lasin ja metallin.

Ala-Fosseille riittää hyvin Lapuan jäteaseman nykyiset aukioloajat. Toisaalta se ei heidän mielestään haittaisikaan, jos jäteaseman portit avautuisivat itsepalvelulla myös muulloin. Tämä palvelisi niitä asiakkaita, joiden on hankala sovittaa asiointia tiettyyn päivään ja kellonaikaan.