Jurvan alue siirtyi vuoden alusta muun Kurikan tapaan Lakeuden Etapin jätehuoltoon. Etappi huolehtii nyt samoista jätehuollon asioista Jurvassa kuin Botniarosk huolehti aikaisemmin. Alueella säilyy edelleen kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. Muulla Etapin toimialueella on kunnan järjestämä jätteenkuljetus, jolloin Etappi huolehtii poltettavan jätteen jäteastian tyhjennyksistä.

Erilaisen kuljetusjärjestelmän takia Etappi ei voi järjestää Jurvassa kaikkia samoja palveluja kuin muulla toimialueellaan. Isoin ero muihin alueisiin on, että asukkaiden on edelleen tilattava itse poltettavan jätteen jäteastian tyhjennys yksityisiltä kuljetusyrityksiltä. Etapin astiapalvelu ei myöskään voi toimittaa maksutta jäteastioita kiinteistöille, kuten muulla toimialueella. Jäteastioita jurvalaiset voivat halutessaan ostaa Jurvan jäteasemalta.

Etappi tuo pakkausjätteiden keräysastiat maksutta

Etapin tehtäviin Jurvan alueella kuuluu ylläpitää jäteasemaa ja ekopisteitä sekä tarjota jäteneuvontaa. Alueella toimiville yksityisille jätteenkuljetusyrityksille Etappi tarjoaa jätteenpurkupaikan ja jätteenkäsittelyn.

Jurvan alueella biojätteen ja pakkaus­jätteiden erilliskeräykset toteutetaan kunnan järjestämänä kuljetuksena taloyhtiöillä jätelain erilliskeräysvelvoitteiden mukaisesti. Biojätteen osalta erilliskeräys alkaa 19.7.2023 ja pakkausjätteiden osalta 1.7.2023. Etappi tulee noutamaan biojätteet ja pakkausjätteet vähintään viiden huoneiston kiinteistöiltä taajamissa.

Asukkaiden ei itse tarvitse hankkia pakkaus- ja biojätteiden keräysastioita, vaan Etapin astiapalvelu tuo astiat kiinteistöille ilman erillistä maksua. Myös rikkoutuneet astiat vaihdetaan automaattisesti ehjiin maksutta.

Lue lisää Jurvan jätehuollosta