Lakeuden Etapin asiakkaat käyttivät edelleen aktiivisesti jäteasemien ja RE-pisteen palveluja viime vuonna. Yhteensä asiointikäyntejä kirjattiin viime vuonna noin 130 000, missä oli nousua edellisvuoden asiointeihin liki 8 000 käyntiä. Lukua nostaa RE-pisteen asioinnit ja erityisesti itsepalveluasioinnin suosio.

Eniten asiointeja viime vuonna tehtiin Seinäjoen RE-pisteelle, jossa kirjattiin yhteensä noin 55 400 asiointia, kun vastaava luku vuonna 2021 oli 44 900. Itsepalvelun osuus kaikista asioinneista RE-pisteellä viime vuonna oli 84 prosenttia.

– Asiakkaat käyvät useammin ja tuovat vähemmän jätettä kerralla nyt kun on helppo asioida paikalla itsepalveluna, toteaa palvelupäällikkö Anna Mäntylä RE-pisteen nousseista asiointimääristä.

Muilla Etapin jäteasemilla käyntimäärät tippuivat hieman edellisvuodesta. RE-pisteen jälkeen toiseksi eniten asiointeja vuoden aikana oli Lapuan jäteasemalla, jossa kirjattiin noin 17 400 käyntiä. Ilmajoen jäteasemalla asiointeja oli noin 12 800 ja Alavuden jäteasemalla 10 200 asiointia. Jalasjärvellä, Kihniölla, Kurikassa ja Peräseinäjoella oli myös hienoista kasvua väkimäärissä.