Astiapalvelu sisältyy jätehuollon kuljetusmaksuun, eikä nosta jäteastian tyhjennyksen hintaa. Lakeuden jätelautakunta on hyväksynyt uuden käytännön.

Uudella astiapalvelulla jätehuolto sujuvammaksi

– Uusi palvelu otetaan käyttöön helpottamaan ja nopeuttamaan jätehuollon sujumista, kertoo Etapin logistiikkavastaava Ville Kuismin. Asiakkaan osalta käytäntö säästää aikaa ja vaivaa, kun uutta astiaa ei tarvitse itse mistään hakea.

Näin myöskään asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa esimerkiksi rikkoutuneen astian aiheuttamaan selvittelytyöhön, vaan uusi astia tuodaan automaattisesti, jos vanha astia on rikki.

Jäteastian tulee jätehuoltomääräysten mukaan olla pyörällinen ja koneelliseen tyhjennykseen soveltuva, mutta näin ei aina kuitenkaan ole. Tällaisia selvittelytapauksia tulee vuosittain noin 800. Tämä hidastaa ja vaikeuttaa jäteastian tyhjennysten sujumista.

Etappi tuo jatkossa uuden jäteastian pihaan ja vie vanhan pois maksutta.

Miten käytännössä toimitaan?

Mikäli jätekuljettaja huomaa tyhjennyskäynnillä, että jäteastia on tullut tiensä päähän tai ei muuten sovellu koneellisesti tyhjennettäväksi, asiakkaalle ilmoitetaan, että astia tullaan vaihtamaan seuraavan tyhjennyksen yhteydessä. Asiakas voi myös itse ilmoittaa, jos astia on rikki tai se halutaan vaihtaa erikokoiseen. Jos asiakas haluaa säilyttää vanhan jäteastiansa itse muuhun käyttöön, voi hän viedä sen pois uuden astian vierestä ennen seuraavaa tyhjennystä.

Uudelle asiakkaalle tuodaan jäteastia pihaan, kun jätehuoltosopimus on tehty.