Huolehdi, että säiliö löytyy kelillä kuin kelillä

Asumislietteitä tyhjennetään ympäri vuoden, myös talvikaudella. Silloin on erityisen tärkeää, että kuljettaja löytää säiliön pimeällä ja kelillä kuin kelillä.

Etappi ilmoittaa etukäteen tekstiviestillä, millä viikolla lieteauto tulee. Tyhjennysviikko löytyy myös jätelaskusta ja Etapin verkkopalvelu OmaEtappi.com:sta.

Toimi näin:

  • Huolehdi siitä, että säiliö on merkitty ja että se löytyy vuodenajasta riippumatta. Hukkakäynnistä peritään maksu, jos säiliötä ei löydy tai sille pääsyyn on este.
  • Kuljettajan tekemästä ylimääräisestä työstä peritään lisämaksu, jos kuljettaja joutuu esimerkiksi luomaan lumet tai karsimaan pusikkoa saadakseen säiliön tyhjennettyä.
  • Saostus- ja umpisäiliöiden kannet tulee olla käsin avattavissa ja siirrettävissä. Mikäli kansi on sitä raskaampi, tulee se varustaa tyhjennysluukulla tai vaihtaa kevyempi kansi.

Tilaa tyhjennys ajoissa

  • Säiliöt tyhjennetään automaattisesti kerran vuodessa. Ylimääräiset tyhjennykset tulee tilata itse. Hätätilanteiden välttämiseksi tilaa tyhjennys ajoissa, koska pikatilauksesta joudutaan perimään erillinen lisämaksu!
  • Etapin nettisivuilta löytyvät ohjeet, miten toimia, jos asumislietesäiliön kanssa tulee ongelmia illalla tai viikonloppuna. Arkipäivisin voi ottaa yhteyttä Etapin asiakaspalveluun klo 9 –16.