Sportti Korneri korjaa urheiluvälineet uuteen kuosiin

Tiesitkö, että käytetyn ja vaikka ihan rähjääntyneenkin urheiluvälineen pystyy korjaamaan käytännöllisesti katsoen, vaikka se olisi lähes alkutekijöissään? Näin on, kertoo yrittäjä Tomi Pitkäkangas Seinäjoen Sportti Kornerista.

– Me korjataan aivan kaikkea mitä jääkiekon ympärillä voi olla ja tehdään paljon muidenkin urheiluvälineiden ja esimerkiksi pyörien korjausta. Luistimista maalivahdin varusteisiin, vaihdetaan vaikka vetoketjuja kasseihin, ommellaan paitoja, kuvailee Pitkäkangas.

Pitkäkangas on yksi käsityötä ja pienyrittämistä pelkäämättömistä korjausyrittäjistä, jotka löytyvät nyt helposti Etapin kokoamina Korjaa.se/ Etelä-Pohjanmaa -verkkopalvelusta aina kun on tarvetta korjaajalle.

Sportti Korneri yrittäjä Tomi Pitkäkangas
Tomi Pitkäkankaan mukaan käytetyn varusteen pystyy korjauttamaan, vaikka se olisi kuinka hajalla. – Esimerkiksi maalivahdin kilpihanskan, kun hanska on rikki, levyt hajalla ja nahka revennyt. Me pystytään pistämään ne kaikki kuntoon, eikä maksa montaa kymppiä, korjaaja-ammattilainen lupaa.

– Aivan loistava konseptihan tämä on, että kerätään yhteen yrittäjät, jotka suosivat korjaamista. Itse ainakin olen tosi innoissani ja uskon, että sieltä kautta on tullut jo useitakin kontakteja, Pitkäkangas tuumaa palvelusta.

Sportti Kornerissa myös myydään käytettyjä urheiluvälineitä uusien rinnalla. Kysyntää sellaisille löytyy runsaasti. Liikeideakin syntyi alun perin omista tarpeista.

Korjaajan tarina alkaa autotallista

Pitkäkankaan korjausyrittäjän ura alkoi vuonna 2015 omista käytännön kokemuksista, kun jälkikasvu pelasi jääkiekkoa ja piti miettiä, että mistä saisi kalliita varusteita halvemmalla. Tuolloin Pitkäkangas ryhtyi aluksi omassa autotallissaan Ilmajoella myymään käytettyjä varusteita ja tekemään pienimuotoisia korjauksia. Kysynnän myötä toiminta sitten pikkuhiljaa laajeni.

Asiakaskunnasta löytyy aikuisisia urheilun harrastajia, jotka eivät halua luopua rakkaista varusteistaan vaan mieluummin korjauttavat niitä, ja myös junioreiden vanhempia. Siinä kun säästää ison rahan korjauttaessaan vanhaa tai ostaessaan käytettyä.

Nykyiset toimitilat sijaitsevat Seinäjoen Joupissa, johon asiakas pääsee kätevästi oven eteen joutumatta raahaamaan varusteita pitkiä matkoja. Yritys työllistää Pitkäkankaan lisäksi jo yhden osa-aikaisen työntekijän ja tarjoaa harjoittelupaikkoja opiskelijoille.

Kuuntele Etappi-radio -podcastista yrittäjän haastattelu