Lue korjaajien tarinat

Korjaa.se -palvelun korjausyrittäjät ja käsityöläiset kertovat työstään ja siitä, miksi käytettyä kannattaa korjata. Esimerkiksi Kellotohtori tohtoroi kelloja. Tarinansa kertovat myös Ompelimo Unique Style, Verhoomo ja Kehystys MerjaKas, Suutari Esa Saukko, SporttiKorneri ja Huoltoliike P & L Laitinen.

Keneltä kysyn, kun jätehuoltoasia askarruttaa?

Jätehuollon piirissä on monta toimijaa, joten ei ole mikään ihme, jos asiakkaita saattaa välillä askarruttaa, että kuka hoitaa mitäkin asiaa ja keneltä voisi kysyä? Kerromme tässä, mistä asioista mikäkin taho jätehuollon kentällä vastaa. Ja jos asia ei silti selviä, niin Lakeuden Etapista voi aina kysyä oikeaa osoitetta.

Pekka Kontio

PÄÄKIRJOITUS

Korona nosti esiin yhteiskunnan perusrakenteiden tärkeyden

Jätehuolto osana tätä perusrakennetta on toiminut keskeytyksettä koko kriisin ajan. Jätehuollon perustehtävänä on kaikkina aikoina hoitaa syntyvien jätteiden keräys ja käsittely kansalaisten terveyttä ja ympäristöä vaarantamatta.

Lue lisää
Marja Rantanen

KOLUMNI

Materiaalitehokkuus – toimenpiteitä kiertotalouden ytimessä

Suomen Valtakunnalliseen jätesuunnitelmaan on yhdeksi tavoitteeksi kirjattu materiaalitehokkuuden tehostaminen. Yksinkertaisuudessaan se on toteutuma kiertotalouden, kierrätyksen ja hyödyntämisen toimista.

-Marja Rantanen,
ylitarkastaja, Pirkanmaan ELY-keskus,
ELSU-alueen yhteistyöryhmä

Lue Marja Rantasen kolumni

Ruokahävikki on globaali ongelma

Alunperin syömäkelpoisesta ruuasta heitetään vuosittain roskiin maailmanlaajuisesti jopa noin kolmannes. Listasimme vinkit, joilla jokainen voi omalta osaltaan vähentää roskiin päätyvän ruuan määrää.

Nyt kierrätetään lasia!

Kotona syntyvistä jätteistä lasit voidaan jakaa kahteen eri jätelajiin: lasipakkaukset ja lasijäte. Lasipakkauksiin lajitellaan nimensä mukaisesti ainoastaan pakkauksia eli lasisia purkkeja, purnukoita ja pantittomia pulloja. Lasijätteeksi taas nimitetään kaikkea muuta lasia, mikä ei ole lasipakkaus. Lajittelemalla kierrätykseen kilon lasipakkauksia, vähentää hiilidioksidipäästöjä puoli kiloa.

Muovien lajittelijan muistilista

Muovipakkausten keräys on käynnistynyt vuoden alusta Etapin toimialueella ja lähtenyt hyvin käyntiin. Tässä vielä kertauksena muovien lajittelun nyrkkisäännöt. Miten lajitella ja mihin toimittaa erilaiset muovit.

Tekstiilikierrätykselle lähtölaukaus

Alkuvaiheessa tekstiilimateriaali jalostuslaitokseen vastaanotetaan Etelä-Suomen alueelta, mutta tavoitteena on viimeistään vuonna 2023 saada poistotekstiiliä käsiteltäväksi koko maasta. Tällöin käsittelyyn saataisiin poistotekstiilit myös Etapin toimialueen asukkailta.

Siivous ja remontointi veti väkeä jäteasemille kesällä

Korona-aika on tuonut ihmisten arkeen muutoksia, mikä näkyi myös jäteasemilla. Monet innostuivat siivoamaan nurkkia ja remontoimaan, kun oli enemmän aikaa olla kotona. Kävimme kesällä ensimmäisen korona-aallon väistyttyä kysymässä jäteasemien asiakkailta, onko koronakeväänä ja -kesänä kertynyt normiarkea enemmän jätettä.

Jätevoimalan pohjakuonan käsittely sujui hyvin

Pohjakuonan käsittely on Etapin ja Suomen Erityisjäte Oy:n pitkäaikainen kehityshanke, jonka tavoitteena on ollut pohjakuonan jatkojalostaminen ja tuotteistaminen. Hanke on nyt saatu päätökseen ja tuotteistus on valmis. Käsittely tehtiin nyt viimeistä kertaa Etapin toimintana.

Asiakkaat kysyvät

Olemme koonneet nettisivuillemme asiakkaita usein askarruttavia vakiokysymyksiä. Koosteesta löytyy vastauksia muun muassa jätehuollon järjestämiseen, lajitteluun ja maksuihin liittyviin kysymyksiin.

OmaEtappi

OmaEtappi

Hoida jäteasiasi helposti verkossa
OmaEtapin avulla!

EtappiRadio

Etappi-Radio

Kuuntele vinkit arjen kiertotalouteen

Etappi YouTubessa

Etappi YouTubessa

Tutustu videoihimme Etapin omalla
YouTube-kanavalla.