Tietokoneella ja mobiilisti toimiva Kierrätyskyläpeli sisältää tehtäviä kestävään kuluttamiseen, jätteen vähentämiseen, lajitteluun ja kierrätykseen. Pelissä lapset pelaavat joko ryhmissä tai yksilöinä ja auttavat Kierrätyskylän asukkaita jätehuoltoon liittyvissä pulmissa.

Pelillistäminen aktivoi oppilaita

Pelit aktivoivat lapsia oppimaan hauskalla tavalla. Kierrätyskylä-peliä pelatessa kaikkea ei tarvitse osata etukäteen, sillä palautteessa kerrotaan oikeat vastaukset. Väärätkin vastaukset siis vain vahvistavat uuden oppimista.

Kierrätyskylä-peli on herättänyt paljon kiinnostusta alakoulujen opettajien keskuudessa, ja sitä on jo mukavasti tilattu käyttöön. Ohjeet pelin käyttöönottoon löytyvät Etapin nettisivuilta. Opettajille pidetyn opastustilaisuuden tallenteen voi pyytää Etapin ympäristökouluttajalta.

Peli on rakennettu Seppo-pelialustalle, joka on monille kouluille jo entuudestaan tuttu. Pelin ohjaajana toimii opettaja. Peliä pilotoitiin keväällä kolmessa eri alakoulussa ja saatu palaute oli positiivista. Oppilaat tykkäsivät pelaamisesta ja pitivät tehtäviä tarpeeksi haasteellisina, jotta mielenkiinto pelaamiseen pysyi yllä. Opettajat kiittivät selkeitä ohjeita sekä tehtävien monimuotoisuutta.

Lue lisää