asiakaskysely

Mitä kuntien asukkaat toivovat jätehuollolta?

Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan Etappi on monien mielestä onnistunut tehtävässään. Osa asiakkaista toivoo lisää lajittelu­mahdollisuuksia ja kierrätettävien jätelajien keräämistä kiinteistöltä.

RE-pisteen asiakas Kolppanen (2)

Asiakkaat ottivat RE-pisteen hienosti vastaan

RE-piste sai kiitosta asioinnin helppoudesta, siisteydestä, itsepalvelumahdollisuudesta, katetusta tilasta ja ystävällisestä palvelusta.

Nuorten kampanja-pääkuva-web

Etappi tsemppasi opiskelijoita lajittelutreenikampanjalla

Etappi haastoi toimi­alueensa opiskelijat treenaamaan jätteiden, erityisesti biojätteen, lajittelua valtakunnallisella Rakasta joka murua -lajit­telu­treenikampanjalla.

Pekka Kontio toimitusjohtajan katsaus_aviisinetusivunosto

Pääkirjoitus

Jätelain tuomat muutokset valmistelussa ja hyvällä mallilla

Uusi jätelaki tuo uudistuksia jätehuoltojärjestelmään, joita esitellään tässä lehdessä jo alustavasti. Lain velvoitteet vuoden 2022 osalta on jo alueellamme täytetty. Alueemme muutokset ovat valmistelussa ja lisää kuulemme kuluvan vuoden aikana, kun järjestelmien muutoksista on saatu lopulliset päätökset. Kuluvana vuotena panostamme kehityksessä jätehuoltojärjestelmän uudistamiseen, RE. -konseptin laajentamiseen ja palvelukokemuksen kehittämiseen.

Pekka Kontio,
toimitusjohtaja

Lue pääkirjoitus
Jorma Koutonen

Kolumni

Pieniä askelia yksittäiselle asukkaalle, suuri harppaus koko yhteiskunnalle

Uusien säännösten mukaiset lajittelun ja kiertotalouden tavoitteet ovat haasteelliset niin valtakunnallisesti kuin alueellisestikin. Tavoitteisiin pääsemisessä asuntoyhteisöt ovat merkittävässä roolissa.

Jorma Juhani Koutonen,
toiminnanjohtaja
Kiinteistöliitto Etelä-Pohjanmaa ry

Lue Jorma Koutosen kolumni
Tuubi RE-pisteellä

Etapin jäteasemilla yli 120 000 asiointia viime vuonna

Lakeuden Etapin asiakkaat ovat ahkeria jätehuollon palvelujen käyttäjiä. Etapin 10 jäteasemalla ja RE-pisteellä kirjattiin viime vuonna noin 121 400 asiointia. RE-pisteellä laskettiin kesäkuun loppupuolelta vuoden loppuun mennessä kaikkiaan 30 108 käyntiä. Toiseksi eniten asiointeja vuoden aikana oli Lapuan jäteasemalla.

Re-appi_1280x720px

Lataa nyt RE-appi

RE-piste avattiin kesäkuussa 2021, jonka jälkeen asiakkaat ottivat pian pisteen ja myös itsepalvelun omakseen. Nyt jo reilut 80 prosenttia asioinneista tehdään itsepalveluna. Helppoa kuin mikä, näin jätteitä voi viedä keräykseen, milloin itselle sopii. Jos RE-appi on vielä lataamatta käyttöön, niin nyt se kannattaa tehdä videon opastamana.

Jätehuollossa nyt

Miten hävittää haittakasvit?

Vieraslajit kuten lupiinit, kurtturuusut ja jättibalsamit voi laittaa kodin jäteastiaan eli poltettavaan jätteeseen, mutta leviämisvaaran vuoksi ne tulee aina pakata tiiviisti esimerkiksi vahvaan jätesäkkiin.

Kysymyksiä ja vastauksia arjen kiertotaloudesta

Etappi-radio on Lakeuden Etapin tuottama tiedotusohjelma, jossa kerrotaan arjen kiertotalouteen liittyvistä ajankohtaisista ja kestoaiheista. Suorat lähetykset tallennetaan podcastina, joka on kuunneltavissa Sanoma Median suoratoistopalvelu Suplasta.

Somessa tavataan

Lajitteluapua ja tietoa jätehuollon ajankohtaisista uutisista löydät myös Etapin sosiaalisen median kanavien kautta.

Yhteinen ympäristö

Yrityskylässä oli tosi kivaa!

Ilmajoen Palonkylän koulun 6B-läiset huolehtivat yhden päivän ajan Yrityskylä Pohjanmaan jätehuollosta, järjestivät kierrätyspisteitä ja opettivat kiertotaloutta kylän toimijoille.  Päivään valmistauduttiin tekemällä tehtäviä ja pelaamalla Etapin Kierrätyskylä-peliä.

Hoida jäteasiasi helposti OmaEtapissa!

Askarruttaako jätteiden lajittelu, tarkista oppaasta!

Tarkista jäteasemien aukioloajat