Öljyt saadaan silti kiertoon kuntalaisilta, pienemmät määrät voi toimittaa jäteasemille, isommat voidaan noutaa myös kotoa. Toiminta on kuntalaisille maksutonta.

Etapin jäteasemilla otetaan vastaan öljyä ympäri vuoden enintään 100 litraa kerralla. Tällöin öljy pitää toimittaa astiassa, joka on käsin kaadettavissa keräysastiaan.

Jäteasemille voi viedä käytettyjä vaihteisto-, hydrauliikka- ja moottoriöljyjä. Öljyt toimitetaan kierrätettäväksi edelleen teollisuuden käyttöön.

Isojen öljyerien nouto ja vastaanotto

Vähintään 400 litran öljyerät haetaan asiakkailta suoraan kotoa. Noudon voi tilata maksuttomasta numerosta 0800 07800 tai sähköpostilla: nouto@tecoil.fi. Öljynoudot ja öljynkierrätyksen hoitaa STR Tecoil.

Noudettavan öljyn tulee olla tynnyreihin tai IBC-kontteihin pakattuna paikassa, johon pääsee imuautolla. Tynnyreiden kannessa tulee aina olla imuletkun suulakkeen mentävä aukko, että öljy saadaan sitä kautta tyhjennettyä.

Ilmajoen jäteasemalle voi viedä 100:aa litraa isompia öljyeriä 600 litraan asti. Tällöin öljytynnyrissä tulee olla aukko tyhjentämistä varten.

Miten toimitan öljyn ja muut vaaralliset aineet keräykseen?

  • Kuljetusastian pitää olla tiivis, se ei saa vuotaa eikä läikkyä.
  • Jäteasemalla otetaan maksutta vastaan 100 litraa kerralla. Öljyn tulee olla käsin kaadettavissa astioissa.
  • Kierrätykseen otetaan: käytettyjä vaihteisto-, hydrauliikka- ja moottoriöljyjä.
  • Öljyn sekaan ei saa laittaa vettä, bensaa, jäähdytinnesteitä tai polttoöljyä. Nämä, kuten kaikki muutkin vaaralliset aineet, tulee toimittaa jäteasemalle erikseen omissa astioissaan.
Lue lisää vaarallisista jätteistä