piirros wc-pönttöAsumislietteitä tyhjennetään ympäri vuoden, mutta suurin tyhjennysrumba osuu kuitenkin kesäaikaan. Siksi on erityisen tärkeää, että tyhjennykset tilataan jo hyvissä ajoin. Usein käy niin, että asia tulee mieleen vasta kun hätä on kädessä, eli säiliö on tukossa tai tulvii.’

– Kesäkaudella säiliön tyhjennys on tilattava vähintään kahta viikkoa ennen, jos haluaa varmistaa, että sen saa haluamallaan aikataululla, neuvoo logistiikkavastaava Rita Roponen Etapista.

Kiireellisen tilanteen pikatyhjennyksestä veloitetaan erillinen pikatilausmaksu, jolta välttyy, kun huolehtii asiasta ajoissa.

– Tyypillinen tilanne on, että mennään perjantaina mökille ja huomataan, että vessa ei vedä, Roponen kertoo.

Säännöllinen tyhjennys helpottaa arkea

Saostuslietesäiliöt tyhjennetään automaattisesti vähintään kerran vuodessa, mutta umpisäilöiden tyhjennyksen tilaamisesta asiakkaiden tulee huolehtia itse, jos ei ole huolehtinut säiliötä säännölliselle rytmille.

Säännöllisessä tyhjennysrytmissä oleville asiakkaille Etappi ilmoittaa etukäteen tekstiviestillä, millä viikolla lieteauto tulee. Tyhjennysviikko löytyy myös jätelaskusta ja Etapin verkkopalvelu OmaEtappi.com:sta.

Helpota kuljettajan työtä

  • Huolehdi siitä, että säiliö on merkitty ja että se löytyy vuodenajasta riippumatta. Hukkakäynnistä peritään maksu, jos säiliötä ei löydy tai sille pääsyyn on este.
  • Kuljettajan tekemästä ylimääräisestä työtä peritään lisämaksu, jos kuljettaja joutuu esimerkiksi karsimaan pusikkoa saadakseen säiliön tyhjennettyä.
  • Saostus- ja umpisäiliöiden kannet tulee olla käsin avattavissa ja siirrettävissä. Mikäli kansi on sitä raskaampi, tulee se varustaa tyhjennysluukulla tai vaihtaa kevyempi kansi.

Etapin nettisivuilta löytyvät ohjeet, miten toimia, jos asumislietesäiliön kanssa tulee ongelmia illalla tai viikonloppuna. Arkipäivisin voi ottaa yhteyttä Etapin asiakaspalveluun klo 9–16.