Etappi järjestää vuoden aikana monia erilaisia teemaviikkoja ja kampanjoita alueensa kouluille ja päiväkodeille. Kampanjoiden avulla kohdistetaan huomio kiertotalouden ja jätehuollon kannalta tärkeisiin teemoihin.

Syksyn ensimmäinen kampanja oli jo perinteeksi muodostunut ruokahävikin vastainen Tähteettömän pöydän ritarit -kampanja päiväkodeille. Lapset saavat viikon ajaksi keräilypassin, johon saa tarran aina kun lautanen on syöty tyhjäksi. Kampanjalla halutaan opettaa jo pienestä pitäen välttämään ruokahävikin syntymistä.

tähteettömän pöydän ritarit

Syksyisin myös yläkouluille järjestetään kilpailu, jossa luokat kilpailevat keskenään tehden esityksiä tiettyyn jätelajiin liittyen. Tänä ja edellisenä vuonna kyseinen jätelaji oli biojäte, joka on ajankohtainen laajentuvan erilliskeräyksen myötä. Samalla biojäte on tärkeää saada pois poltettavan jätteen seasta.

ympäristökasvatus kilpailu

Keväisin Etappi järjestää yhdessä muiden pohjalaisjäteyhtiöiden kanssa Kierrätyssankarit-kampanjan alakouluille. Suositussa kampanjassa täytetään jätepassin tehtäviä yhdessä luokan kanssa. Voittajaluokka arvotaan osallistuneiden kesken.

kierrätyssankarit

Lakeuden Etappi tarjoaa kampanjoiden ja kilpailujen lisäksi opetusmateriaaleja hyödynnettäväksi ympäristökasvatukseen eri luokka-asteille.

Tutustu ympäristökasvatusaineistoihimme!