Koko perheen tapahtuma, Etappi-päivä, järjestettiin kesäkuussa jäteneuvonnan merkeissä parin vuoden tauon jälkeen 4H-elämysmaailmassa Ylistarossa. Väkeä oli mukavasti liikkeellä ja iloisen päivän kruunasi kaunis aurinkoinen sää.

Päivän ohjelmassa oli Etapin nukketeatteri, jossa Etappilan jätejengi oli kadonneen jäljillä. Kadonnutta Eetu Etappia etsivät Paavo Paperi, Hilla Hillopurkki, Pera Peltipurkki ja Pipsa Biojäte.

Pienet katsojat eläytyivät esitykseen hienosti. Jätejengiläisten siivotessa Etappilaa lapset auttoivat ja tiesivät oikean jäteastian niin lasille, perunankuorille, patterille kuin mainoslehtiselle. Lopuksi kaikki päättyi hyvin, kun Eetu Etappikin löytyi. Esityksestä vastasivat Etapin jäteneuvontaverkoston neuvojat Salla Kaukola ja Susanna Kangasniemi 4H-yhdistyksestä.

Lapsia opetetaan vähentämään jätettä lelunvaihtopisteellä.

Etappi-päivänä harjoiteltiin myös lajittelua. Lapset saivat tuoda lelunvaihtopisteelle oman lelunsa ja ottaa toisen tilalle.

Yksi päivän kohokohdista oli jäteauton vierailu.  Kuljettaja Yllar Saaroja esitteli kaksilokeroista jäteautoa, joka kiinnosti kaikenikäisiä. Moni lapsi halusi kokeilla, miltä tuntuu olla kuljettajan paikalla.

Eetu Pasto kokeili, millaista olisi ajaa isoa jäteautoa.

Elämysmaailmassa riitti muutenkin kokemista ja nähtävää. Kotieläinpuistossa lasten suosikkeja olivat muun muassa söpöt kanit. Leikkipuistossa oli mahdollisuus ajaa vaikkapa polkuautolla, ja jättikeinu tarjosi keinumisen iloa.

Etappi-päivän toteuttivat Etapin jäteneuvonta ja Seinäjoen 4H-yhdistys.

Jäteautoon tutustuminen kiinnosti Etappi-päivänä.