Huolehdi että säiliösi kestää talven yli tai on tyhjennettävissä säällä kuin säällä.

Nykyaikaisin kalustoin ja tekniikoin asumislietesäiliöiden tyhjentäminen onnistuu ympäri vuoden, myös talvikaudella. Kuljettajan on tärkeää löytää säiliö myös pimeällä ja lumisessa maassa.

Etappi ilmoittaa kiinteistön haltijalle jo etukäteen tekstiviestillä, millä viikolla lieteauto tulee, jotta siihen osataan varautua. Tyhjennysviikko löytyy myös jätelaskusta ja Etapin verkkopalvelu OmaEtappi.com:sta.

Toimi näin:

  • Saostus- ja umpisäiliöiden kannet tulee olla käsin avattavissa ja siirrettävissä. Mikäli kansi on sitä raskaampi, tulee se varustaa tyhjennysluukulla.
  • Huolehdi siitä, että säiliö on merkitty ja että se löytyy vuodenajasta riippumatta.
  • Merkitse kannen sijainti esimerkiksi aurauskepillä. Hukkakäynnistä peritään maksu, jos säiliötä ei löydy tai sille pääsyyn on este.
  • Luo talvella säiliölle kulkureitti, jotta kuljettaja saa vedettyä imuletkun suoraan säiliölle.

Huom! Kuljettajan tekemästä ylimääräisestä työtä peritään lisämaksu, jos kuljettaja joutuu esimerkiksi luomaan lumet päästäkseen säiliön luo.

”Huomioi esimerkiksi juhlapyhät etukäteen ja tarkista säiliön tilanne hyvissä ajoin, ennen kuin hätä on kädessä!”

Tilaa ylimääräinen tyhjennys ajoissa

  • Säiliöt tyhjennetään automaattisesti kerran vuodessa. Ylimääräiset tyhjennykset tulee tilata itse. Hätätilanteiden välttämiseksi tilaa tyhjennys ajoissa, koska pikatilauksesta joudutaan perimään erillinen lisämaksu!
  • Etapin nettisivuilta löytyvät ohjeet, miten toimia, jos asumislietesäiliön kanssa tulee ongelmia illalla tai viikonloppuna. Arkipäivisin voi ottaa yhteyttä Etapin asiakaspalveluun klo 9 – 16.