Kotona vietetty aika koronavuonna lisäsi selvästi kuntalaisten lajittelu- ja kierrätysintoa, sillä asiointi Lakeuden Etapin jäteasemilla lisääntyi merkittävästi. Vuonna 2020 asioimiskäyntejä oli 15 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Asiointi  jäteasemilla on ollut turvallista väkimäärän lisääntyessäkin, sillä Etappi on huolehtinut koronaan liittyvistä turvatoimista ja ohjeistanut asiakkaita sen mukaisesti.

Jäteasemalla  kävi vuoden aikana noin 124 900 asiakasta.

Asiointi Lakeuden Etapin jäteasemilla on ollut noususuuntaista  vuosien saatossa, mutta koronavuosi heilautti selvästi asiointimäärät ylöspäin jopa  aikaisempaan kehitykseen verrattuna. Asiointikäyntejä kirjattiin noin 124 900, mikä oli 15 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Jäteasemapalvelut ovat toimineet  normaalisti poikkeusoloissakin. Jäteasemilla asioidaan ulkotiloissa  ja lisäksi poikkeustilanteen takia lähikontakteja vältetään.  Tämän vuoksi asiakkaita on ohjeistettu  ottamaan nostoapua tarvittaessa mukaan.

Eniten asiointeja viime vuonna oli Seinäjoki-Nurmon jäteasemalla,  jossa kirjattiin yhteensä noin 40 700 asiakaskäyntiä, toiseksi tulee Lapuan jäteasema, jossa kirjattiin noin 19 700 käyntiä. Ilmajoen jäteasemalla asiointeja oli noin 13 700.

Kierrätettävää jätettä tuotiin yli 15 000 tonnia

Jäteasemilla vastaanotetut jätemäärät kasvoivat vuonna  2020. Energiana hyödynnettävää poltettavaa jätettä kuntien asukkaat veivät jäteasemille viime vuonna yhteensä noin 2 030 tonnia, missä oli nousua edellisvuoteen 19 prosenttia.

Kierrätettävää jätettä jäteasemille vietiin 15 500 tonnia, missä oli 17  prosentin nousu. Tähän kuuluvat esimerkiksi metalli, puujäte, betoni,  aravointijätteet ja kodinkoneet.

Jäteasemille viedyn vaarallisen jätteen määrä oli 1 250 tonnia, mikä on 29 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena. Vuonna 2020 Etapin jäteasemilla käynnistyi uutena palveluna myös kodin muovipakkausten maksuton vastaanotto. Muovipakkauksia jäteasemille tuotiin vuoden aikana 15 480 kiloa.