RE-logo

Nykyaikaisessa RE. -konseptissa asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta uudenlaiseen asiointiin mukavassa asiointiympäristössä, myös itsepalveluna 24/7 RE-appi -mobiilisovelluksella. Näin kertoo toimitusjohtaja Pekka Kontio.

Etapin uuden palvelun RE-piste avataan asiakkaille Seinäjoella juhannuksen jälkeen 28.6. kello 11 alkaen. Aivan uutta on laajat asiointimahdollisuudet, kun kodin jätteitä voi viedä pisteelle myös itsepalveluna ottamalla käyttöön Etapin RE-appi -mobiilisovellus ja rekisteröitymällä käyttäjäksi.

Asiakas voi itse valita asioiko palveluaikana vai RE-appi -mobiilisovelluksen avulla 24/7.

Näin jätteitä voi piipahtaa viemässä milloin itselle sopii aukioloajoista ja säästä riippumatta, kun Tuubi-lajittelukatoksessa ei kastu sateellakaan.

– Uudenlaisen konseptin toteuttamisessa lähtökohtana on asiakkaan laajat asiointimahdollisuudet ja hyvä palvelukokemus. Tuomme jätteen vastaanottopalvelut nykypäivään uudella tavalla, asiointiympäristö ja itsepalvelu ovat sitä, Kontio toteaa.

RE-piste on kaikkien Etapin toimialueen asukkaiden käytettävissä, joten asioimaan voi tulla muistakin Etapin osakaskunnista kuin Seinäjoelta.

– RE-piste on Etapin uusi asiointimalli, jota tullaan käyttämään myös alueemme muiden pisteiden kehittämisessä, Kontio kertoo.

Kotitalouksille mahdollisuus itsepalveluun

RE-piste sijaitsee nykyisen Seinäjoki-Nurmon jäteaseman naapurissa, joten sinne on helppo löytää. Asiointi RE-pisteellä on suunniteltu helpoksi ja mukavasti sujuvaksi. Asiakas voi purkaa kuormansa joko puutarha- ja puujätteiden sekä tekstiilipäällysteisten huonekalujen keräyspaikassa Tarhassa tai lajittelukatoksessa Tuubissa.

RE-pisteellä voi asioida myös itsepalveluna, jolloin toimitaan Android- tai IOS -älylaitteeseen ladattavalla RE-appi mobiilisovelluksella. RE-appi neuvoo, miten pisteellä toimitaan ja opastaa viemään jätteet oikeaan paikkaan. Kannustamme latamaan RE-apin tarjoamalla maksuttoman asioinnin toistaiseksi sovelluksen käyttäjille.

Kontio lupaa, että perinteistä palveluakin saa, sillä palveluaikoina henkilökunta on paikalla opastamassa ja avustamassa asiakkaita. Jokainen voi itse valita asioiko perinteiseen tapaan palveluaikana vai RE-appi mobiilisovelluksen avulla itsepalveluna. Palveluaikoina voi asioida molemmilla tavoilla. Yritykset voivat asioida vain palveluaikoina.

Jätteet lajitellaan tuttuun tapaan kotona, ja puretaan oikeisiin lajittelupisteisiin Tuubissa ja Tarhassa. Opasteet kertovat, mihin lajittelupisteisiin jätteet tulee laittaa. Lajittelun avuksi Etapin nettisivuilla ja mobiilisovelluksessa on Jätehaku -toiminto, josta voi tarkistaa tarvittaessa, mihin jätelajiin mikäkin jäte kuuluu.

Kierrätykselle uusia mahdollisuuksia

Uusi RE-piste lisää Etapin kierrätysmahdollisuuksia, kun useampia jätelajeja pystytään erikseen lajiteltuna ja puhtaana ohjaamaan kierrätykseen. Esimerkiksi ikkunat pokineen, kattohuopa ja puhdas kipsilevy otetaan vastaan omiin lajittelupisteisiinsä erikseen ja toimitetaan eteenpäin kierrätettäväksi. Aikaisemmin lajittelua on tehty Etapissa jälkikäteen.

– RE-piste mahdollistaa jatkossa myös uusien kierrätysmahdollisuuksien lisäämisen sitä mukaa, kun kestäviä kierrätysratkaisuja syntyy ja uusille jätelajeille löytyy kierrätyskohteita, Kontio lisää. Sellaista odotetaan esimerkiksi tekstiilijätteelle vuonna 2023.

RE-piste pähkinänkuoressa

  • Uusi jätteiden lajittelun ja kierrätyksen asiointipaikka Seinäjoella. Laulateentie 111, Kuortaneentien ja Itäisen ohitustien risteyksessä.
  • Pinta-ala noin 3,5 ha
  • Rakennusala 4312 m2
  • Rakennukset: Hubi-neuvonta- ja asiakaspalvelutila, Tuubi-lajittelukatos, Tarha mm. puutarhajätteille.
  • 41 lajittelupistettä jätteitä varten.
  • Valmis kesäkuussa 2021, avataan asiakkaille 28.6.2021
  • Avoinna palveluaikana arkisin klo 11 – 18, itsepalveluna kotitalouksille 24/7

 

Mikä on RE-piste?

Kierrätyspiste kartta
1. Hubi: RE-pisteen asiakaspalvelu 2. Tuubi: jätteiden vastaanotto 3. Tarha: puujäte, risut, haravointijäte ja huonekalut

RE-piste on uudenlainen vastaanottopaikka lajitelluille jätteille. Kun saavut RE-pisteelle, matka alkaa Hubista ja jatkuu Tuubiin tai Tarhaan. RE-pisteen nimi kiteyttää kiertotalouden perusperiaatteet. Sano vaan reilusti ree-piste!

RE-piste lähtee sanasta ”kierto”. Kirjaimet e ja r sanan keskeltä vaihtoivat paikkaa, kiertämään toistensa ympäri. Siitä tuli RE-piste. Tavoitteena oli löytää nimi, joka olisi moderni, selkeä, sujuva ja nokkelakin. Sellainen, joka sopisi suuhun sekä kuvaisi kiertotaloutta ja tapaa toimia.

RE-piste rakennettiin pitkälti kierrätysmateriaaleista tai kierrätettävistä materiaaleista, jolloin myös nimi rakentui re-sanojen kiertotalouden voimalla.
Englanniksi recycling merkitsee kierrätystä ja re uudistamista. Sähköpostissa re-viesti on vastaus, mikä sopii palvelevan jäteaseman henkeen. Ja löytyypä re-sävel sävelasteikoltakin.

Kun RE oli valmis, tarvittiin enää kiinnityskohta eli piste. Piste perässä vahvistaa, että kyseessä on fyysinen paikka, joka löytyy kartalta. Samalla se helpottaa nimen sopivuutta pohjalaiseen suuhun. Sen saa ääntää pohjalaisittain ”Ree-piste”.

Nimi syntyi yhteistyössä etappilaisten ja markkinointitoimisto BSTR:n kanssa.