RE-pisteellä voi asioida myös itsepalveluna, jolloin toimitaan puhelimeen tai tablettiin ladattavalla RE-appi -mobiilisovelluksella. Palveluaikojen ulkopuolella asioiminen tapahtuu ainoastaan itsepalveluna.Sovelluksen käyttäjä

– Itsepalveluna asioiminen onnistuu ainoastaan sovelluksen avulla, eikä alueelle pääse ilman ilmoittautumista. Se tulee tehdä viimeistään paikan päällä RE-pisteellä, mutta kätevintä se on tehdä jo kotona, palvelupäällikkö Anna Mäntylä kertoo.

Sovelluksen avulla ilmoitetaan, mitä jätettä ollaan tuomassa ja sovellus antaa myös toimintaohjeita pisteellä asioimiseen. Myös maksaminen tehdään etukäteen RE-apilla.

– RE-appi ilmoittaa käyttäjälle, mikäli jokin kuorman jätteistä on maksullista ja ohjaa siitä eteenpäin, Mäntylä selvittää.

Ainoana maksutapana on tällä hetkellä korttimaksu. Maksu on katevaraus, joka peritään vasta, kun asiakas on asioinut RE-pisteellä. Mikäli suunniteltu käynti pisteellä peruuntuukin, katevaraus purkautuu ja maksua ei veloiteta.

RE-appiin lisätään myös rekisterikilven tunnus. Kuormaa tuodessa ajetaan itsepalvelun sisäänkäynnille, jolloin kamera tunnistaa rekisterikilven. Tämän jälkeen puomi aukeaa ja jätteiden vastaanottoalueille eli Tuubiin ja Tarhaan voi ajaa.

Kannustamme latamaan RE-apin tarjoamalla maksuttoman asioinnin toistaiseksi sovelluksen käyttäjille.

sovelluskuvat