aviisi-ähtäri-zoo-panda-syö

Ähtäri Zoo ympäristön asialla

Ähtäri Zoossa vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassa

vaaralliselle jätteelle on oikea osoite

Vaaralliselle jätteelle on oikea osoite

Varoitusmerkillä merkityt aineet ja esineet ovat aina vaarallista jätettä, jonka kanssa puuhastellessa on syytä varovaisuuteen ja huolellisuuteen. Vaarallinenjate.fi -sivustolla on tietoa vaarallisten jätteiden tunnistamiseen, lajitteluun sekä lähimmän vastaanottopaikan löytämiseen.

Johanna Salimäki

Aviisin kolumni

Lääkejätteet apteekkiin – oikein lajiteltuna

Viemäriin päätyneistä lääkejäämistä suurin osa päätyy puhdistamattomana vesistöihin aiheuttaen haittaa mikrobeille, kasveille ja eläimistölle.

Lue lisää
aviisi-10-keinoa-vihannekset

10 keinoa ruokahävikin vähentämiseksi

Ruokahävikkihanke on tuottanut näkyvää tulosta Etelä-Pohjanmaalla. Ruokahävikkiä pyritään vähentämään yhteisvoimin Ecowaste4food-hankkeella niin alueellisesti kuin Euroopan laajuisestikin.

Polkupyörät kuntoon ja kiertoon

Polkupyörät kuntoon ja kiertoon

Kurikan yhteiskoululla toteutettiin lukuvuoden aikana kierrätysprojekti keräämällä käytettyjä polkupyöriä ja korjaamalla niitä uudelleen käytettäväksi. Etappi oli mukana tukemassa hanketta, esimerkiksi järjestämällä koululle lavan pyörien keräämistä varten.

Asiakkaan asumislieteopas

Asiakkaan asumislieteopas

Tässä muutamia vinkkejä niille, joiden kiinteistöllä on käytössä saostus- tai umpisäiliö jätevesijärjestelmänä. Miten siis toimia, jotta tyhjennykset hoituvat mukavasti ja helposti kaikkien osapuolten kannalta? Kun asiat ovat kunnossa, arjen sujumista ei haittaa esimerkiksi viemärin ylitäyttyminen ja kuljettaja löytää säiliön ilman salapoliisia.

Nurmon yläkoulun 7H-luokka

Voitto toi retken ja eväitä kemian tunnille

Voittajaluokaksi kilpailussa arvottiin Nurmon yläasteen 7H, joka pääsi tutustumisretkelle Westenergyn jätevoimalaan. Kunniamaininnan kilpailussa sai lisäksi Kuortaneen yhtenäiskoulun 7. luokan työryhmä Emma Ilvola ja Veera Sauna-Aho.

Vapaa-ajan kiinteistöille ekomaksu

Vapaa-ajan kiinteistöille ekomaksu

Vapaa-ajan kiinteistöistä maksetaan uuden taksan mukaan ekomaksua 12,90 euroa vuodessa. Ekomaksulla katettavat palvelut ovat tarjolla myös vapaa-ajan asukkaille, joten on katsottu kohtuulliseksi periä niistä maksu.

Työlistalla toimiva jätekatos

Työlistalla toimiva jätekatos?

Onko kevään työlistalla jätekatoksen rakentaminen? Meiltä löytyy vinkit jätekatoksen suunnitteluun ja rakentamiseen. Oikein sijoitettu jätekatos on toimiva ja turvallinen sen käyttäjälle ja myös jätekuljettajalle. Lue linkistä ja lataa itsellesi Etapin nettisivuilta tuore opas, joka sisältää tietoa jätekatoksen suunnittelusta, sijoittamisesta ja rakenteesta aina katoksen ilmanvaihtoon, valaistukseen sekä oviaukon ja mitoituksen suunnitteluun. Oppaassa on neuvoja myös jäteastian valintaan.

omaetappi

OmaEtappi

Asioi verkkopalvelussamme Omaetappi.com

Infolappu on viesti jätekuljettajalta

Infolappu on viesti jätekuljettajalta

Infolappu jäteastiassa kertoo, että jätekuljettajalla on asiaa, mikä saattaa vaikuttaa jäteastian tyhjennykseen kiinteistöllä. Mikäli näet sellaisen ilmestyneen jäteastian kahvaan, vilkaise mitä siinä sanotaan.